nugter.nl

De site van de familie Nugter

Genealogie

Een van de belangrijkste onderdelen van de site is de genealogie database. Enkele jaren geleden begon Gerard Beets met het onderzoek naar onze voorouders. Al snel boekte hij resultaat en konden we de eerste gegevens publiceren De hoeveelheid gegevens bleef groeien en uiteindelijk zijn we gekomen tot onze vroegste voorouder Hermanus Nugter (1740) die trouwde met Maria Bouwmeester. Zij kregen 1 kind, Claas Nugter.
Claas Nugter kreeg 9 kinderen. Zoon Simon kreeg een (ongehuwde) relatie met Dieuwertje Weel waaruit een zoon Simon geboren werd die de achternaam kreeg van zijn vader.  De kinderen van deze Simon zijn zich later voornamelijk gaan vestigen in de Zaanstreek.

Zijn broer Harme, kreeg ook 9 kinderen waarvan de afstammelingen voornamelijk rondom Den Helder bleven wonen.
Een afstammeling van Harme Nugter is in het begin van de 20e eeuw naar Australie geëmigreerd en een afstammeling van Simon Nugter is halverwege de 20e eeuw naar Canada geëmigreerd.
In de stamboom zijn naast het volledige overzicht van Hermanus Nugter ook de overzichten van Simon en Harme opgenomen om de lijn van deze twee broers goed te kunnen volgen.

Ik heb me echter niet alleen beperkt tot de stamboom van de Nugters, mijn vaders kant maar ook die van de Palmbomen (mijn moeders kant).

Als bezoeker kunt u vrij rondkijken maar gegevens van nog levende personen is afgeschermd.
Familieleden kunnen een account aanvragen en zij krijgen dan alle gegevens te zien

Ik wens u veel plezier bij het zoeken naar uw voorouders.